Myslí si, že je to ta nejzdravější snídaně na světě. Je těžké sehnat ingredience?

by Šéfkuchař

Co jíst, abychom žili dlouho a zdravě? Základem je jíst nezpracované a výživné potraviny, které naplní naše buňky vitaminy a minerály. K tomuto účelu se vyplatí využít kulinářské tipy Země vycházejícího slunce, jejíž obyvatelé jsou proslulí svou dlouhověkostí.

Natto je tradiční japonský pokrm z fermentovaných sójových bobů.

Je to jedna z nejzdravějších snídaní na světě?

Michiko Tomioka je japonská odbornice na výživu žijící ve Spojených státech . Je profesionální výživovou poradkyní a vypracovává stravovací plány založené na veganských pokrmech a potravinách typických pro japonskou kuchyni.

Známe tajemství jejich dlouhověkosti . Tady je, co obyvatelé „modrých zón“ nejedí

Žena se přiznala, že už léta snídá stále stejnou strav u, díky níž je zdravá, a věří, že potraviny, které jí stále, přispějí k její dlouhověkosti. Snídaně této odbornice na výživu se nazývá „yakuzen zakkokumai“. a její složení je bohaté na živiny, včetně polyfenolů, probiotik, vitamínů, minerálů a vlákniny.

Z čeho se tedy tato snídaně skládá? Obsahuje také mořské řasy nori, okurky, hnědou rýži, sezamová semínka a fazole. Michiko Tomioka do své snídaně zařazuje také natto, tradiční japonský pokrm z fermentovaných sójových bobů. Natto se vyznačuje lepkavou, těžkou konzistencí a výraznou chutí. Kromě toho žena jí polévku z talíře a pije zelený čaj hojicha.

Jaké živiny se nacházejí ve snídani yakuzen zakkokumai?

Potraviny ve snídani japonského odborníka na výživu jsou plné živin. Především je bohatá na vitaminy skupiny B, vitamin C a K. Obsahuje také mnoho minerálních látek, mimo jiné: ve formě železa, hořčíku, draslíku, jódu a vápníku.

Fermentovaná sója a další nakládaná zelenina zase obsahují probiotika, která se podílejí na procesech zodpovědných za udržování střev v dobrém stavu. Mořské řasy a fazole jsou cenným zdrojem vlákniny, která nám mimo jiné dodává pocit sytosti, snižuje riziko kardiovaskulárních onemocnění a zabraňuje zácpě.

Již zmíněné fazole, stejně jako tofu obsažené v polévce miso, jsou dobrým zdrojem bílkovin, bez kterých naše tělo nemůže přežít.

You may also like

Leave a Comment