Zapomeňte na přípravu rajčatové polévky. Tento recept na polévku je stokrát lepší

by Šéfkuchař

Rajská polévka patří spolu s vývarem k nejoblíbenějším polévkám, které se na stolech v českých domácnostech objevují určitě velmi často. Nejčastěji se podává s těstovinami nebo rýží, jak je libo. Existuje však recept, který se od tradiční přípravy tohoto pokrmu trochu liší a umožní vám objevit nové chutě. Tento recept musíte vyzkoušet.

Rajčatová polévka v troubě

Rajčatová polévka pečená v troubě je rozhodně inovativní nápad, který by měl vyzkoušet každý. Je poměrně hustá a může se podávat s těstovinami , ale není to nutné. Můžete také přidat maso z vývaru , ale to je samozřejmě naše osobní volba.

Jak se liší od tradiční rajčatové polévky?

Samozřejmě to, že se jedná o zapečenou polévku, může mnoho lidí zajímat. K přípravě takového pokrmu budeme potřebovat následující suroviny .

Ingredience: 

Potřebujeme: 1 kg rajčat

1 cibule

zelená cibule

2 stroužky česneku

2 lžíce olivového oleje

1 litr masového vývaru

petržel

sůl

pepř

bazalka

sýr (volitelně)

Jak připravit zapečenou rajčatovou polévku?

Nejprve rajčata zalijeme vroucí vodou, oloupeme je ze slupky a nakrájíme na kostičky. Stejným způsobem nakrájíme i cibuli. Česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelenou cibulku také nakrájíme na malé porce, ale předtím ji důkladně omyjeme a osušíme. Naše ingredience vložíme do žáruvzdorné formy, přidáme olivový olej a promícháme. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C po dobu 20 minut.

Po této době přidáme vývar a pečeme dalších 25 minut . Poté ¼ polévky scedíme a dáme stranou. Zbývající množství rozmixujte mixérem do krémové konzistence . V poslední fázi přidejte dříve odloženou polévku a podle chuti osolte a opepřete a přidejte bazalku. Vše ozdobte petrželkou. Pokud chceme, můžeme náš pokrm posypat sýrem a podávat s těstovinami, ale obejdeme se i bez těchto doplňků.

You may also like

Leave a Comment