Mrkvový dezert. Tentokrát nepůjde o recept na dort, ale o pochoutku, která se bude líbit zejména dětem. Přečtěte si, co všechno se dá podle receptu spisovatelky kuchařek připravit, a vyzkoušejte to. Spolubydlící se z té chuti určitě zblázní.
Netradiční mrkvový dezert
Objevil se i způsob přípravy mrkvového dezertu . Sladká pochoutka je neobvyklá tím, že se nejedná o koláč ani zeleninové muffiny, ale o domácí želé.
Zní to velmi překvapivě, ale takové sladkosti stojí za to risknout a připravit si je sami. Chuť dezertu potěší každého.
Z čeho si vyrobíte domácí želé?
Vaření mrkvového želé je možné díky použitým surovinám. Kromě zeleniny budete potřebovat také škrob, cukr a několik dalších přísad, které želé dodají požadovanou chuť a hlavně konzistenci.
Složení:
300 g mrkve
50 g cukru
80 g bramborového škrobu
100 ml pomerančové šťávy
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
voda
kokosové hobliny
Recept na mrkvové želé
Krok 1: Přípravu želé začněte oloupáním a omytím mrkve. Poté do hrnce nalijte vodu. Vložte do ní mrkev a vařte, dokud nezměkne.
Krok 2. Uvařenou zeleninu rozmixujte na homogenní hmotu.
Krok 3. Mrkev dejte na suchou pánev, přidejte nastrouhanou kůru a pomerančovou šťávu.
Krok 4. Přidáme cukr a bramborový škrob.
Krok 5. Ingredience promíchejte a poté zahřejte na nízkoenergetickém hořáku.
Krok 6: Skleněnou nádobu navlhčete vodou, pak do ní nalijte hustou směs a rovnoměrně ji rozetřete. Nádobu zakryjte fólií a její obsah nechte vychladnout v lednici.
Krok 7. Blok želé nakrájejte na menší kousky a každý z nich obalte v kokosových hoblinách. Dezert je hotový.