Oloupejte mrkev a přidejte ji na pánev. Tento dezert je mistrovstvím světa

by Šéfkuchař

Mrkvový dezert. Tentokrát nepůjde o recept na dort, ale o pochoutku, která se bude líbit zejména dětem. Přečtěte si, co všechno se dá podle receptu spisovatelky kuchařek připravit, a vyzkoušejte to. Spolubydlící se z té chuti určitě zblázní.

Netradiční mrkvový dezert

Objevil se i způsob přípravy mrkvového dezertu . Sladká pochoutka je neobvyklá tím, že se nejedná o koláč ani zeleninové muffiny, ale o domácí želé.

Zní to velmi překvapivě, ale takové sladkosti stojí za to risknout a připravit si je sami. Chuť dezertu potěší každého.

Z čeho si vyrobíte domácí želé?Oloupejte mrkev a přidejte ji na pánev. Tento dezert je mistrovstvím světa

Vaření mrkvového želé je možné díky použitým surovinám. Kromě zeleniny budete potřebovat také škrob, cukr a několik dalších přísad, které želé dodají požadovanou chuť a hlavně konzistenci.

Složení: 

300 g mrkve

50 g cukru

80 g bramborového škrobu

100 ml pomerančové šťávy

nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče

voda

kokosové hobliny

Recept na mrkvové želé

Krok 1: Přípravu želé začněte oloupáním a omytím mrkve. Poté do hrnce nalijte vodu. Vložte do ní mrkev a vařte, dokud nezměkne.

Krok 2. Uvařenou zeleninu rozmixujte na homogenní hmotu.

Krok 3. Mrkev dejte na suchou pánev, přidejte nastrouhanou kůru a pomerančovou šťávu.

Krok 4. Přidáme cukr a bramborový škrob.

Krok 5. Ingredience promíchejte a poté zahřejte na nízkoenergetickém hořáku.

Krok 6: Skleněnou nádobu navlhčete vodou, pak do ní nalijte hustou směs a rovnoměrně ji rozetřete. Nádobu zakryjte fólií a její obsah nechte vychladnout v lednici.

Krok 7. Blok želé nakrájejte na menší kousky a každý z nich obalte v kokosových hoblinách. Dezert je hotový.

You may also like

Leave a Comment