Vepřové kotlety s brambory a okurkovým salátem. To zní jako dobrý plán na nedělní večeři. Vždyť vepřové kotlety jsou v České republice tradicí. Stojí však za to vyzkoušet i jiné varianty večeře, které nás určitě také zaujmou. Například kotlety lze připravit i z jiných druhů masa a jejich chuť bude stále fantastická, ne-li lepší. Jaké maso je na řízky nejlepší? To musíte vyzkoušet.
Kuřecí prsní řízek
Kuřecí prsní řízky obalené ve strouhance a mouce jsou rozhodně skvělou alternativou ke klasickým vepřovým kotletám. Jsou měkké a rozplývají se na jazyku, takže si je budete chtít připravovat mnohem častěji. Křupavá kůrka jim dodává nejen půvab, ale samozřejmě také úžasnou chuť, která v kombinaci s brambory a vaším oblíbeným salátem představuje skutečnou explozi chuťových pohárků. Podívejte se, jak je připravit .
Skvělý nápad na nedělní večeři
Kuřecí prsní řízky obalené ve strouhance a mouce zajistí, že je po uvaření budeme jíst mnohem častěji. K přípravě této večeře budeme potřebovat následující suroviny:
Potřebujeme:
Potřebujeme: 4 kuřecí řízky
1 vejce
100 g klasické strouhanky
1 lžíce pšeničné mouky
oblíbené koření
sůl
pepř
olej na smažení
Jak připravit kuřecí prsní řízky?
Příprava takové večeře je velmi jednoduchá. Nejprve maso omyjte a důkladně očistěte. Poté je pečlivě rozdrtíme tloučkem, aby nebylo příliš husté. Před šleháním se doporučuje přikrýt řízky alobalovým balíčkem, aby se maso nepřichytilo ke kladívku.
Kuře osolte, opepřete a okořeňte oblíbeným kořením. Aby se řízky spojily s kořením, můžete je na chvíli vložit do lednice. Mezitím rozbijte vejce do mísy a míchejte, dokud se žloutek a bílek nepromíchají.
Obalíme v něm naše řízky a poté ve směsi strouhanky a mouky v poměru ⅔ strouhanky a ⅓ mouky. Řízky osmažíme na rozehřátém oleji z obou stran. Když jsou usmažené, položte je na papírovou utěrku, aby se odstranil přebytečný tuk. Podávejte s brambory a oblíbeným salátem.