Perfektní svačinka, kterou připravíte během chvilky. Určitě si tento recept vyzkoušejte před Tučným čtvrtkem. Podívejte se, jak připravit expresní mini koblížky. Jsou naprosto vynikající.
Neobyčejná historie koblih
Ne každý to ví, ale historie koblih sahá až do starověku . Tehdy však nebyly jako měkké buchty pečené v hlubokém oleji. V podobě, v jaké je známe dnes, se objevily v 16. století v Čechách.
Dnes se koblihy plní marmeládou a různými krémy. Kdysi se však dovnitř dávaly i ořechy. V cukrárnách najdete tradiční koblihy s růžemi a polevou, ale i pečivo s pistáciovým a čokoládovým krémem. A co mini koblížky s vanilkovou příchutí? Ukážu vám, jak je připravit.
Mini koblížky jsou ideální na odpolední svačinu.
Koblihy jsou tradičním českým dezertem, ale nic vám nebrání v tom, abyste ke klasickému receptu přistoupili trochu jinak.
Ingredience:
400 ml mléka
1 balení vanilkového pudinku
2 hrnky mouky
2-3 lžíce cukru
2 vejce
1 lžíce lihového octa
2 lžičky kypřícího prostředku
2 lžičky vanilkového cukru
špetka soli
Začínám přípravou pudinku. Mléko lze nahradit vodou. Pudink uvařím podle návodu na obalu a poté ho nechám vychladnout . Dobrým řešením je připravit pudink večer předem. Jakmile pudink vychladne, přistoupíme k přípravě koblih.
Jak připravit mini instantní koblížky?
Do předem uvařeného pudinku přidám 2 vejce a vše smíchám dohromady. Do hmoty nasypu vanilkový cukr a cukr a všechny ingredience spojím. Dalším krokem je přidání mouky. Předem je vhodné ji přesít přes síto. Je důležité, aby ve hmotě nebyly žádné hrudky. Nakonec přidám kvásek, špetku soli a jednu lžíci lihového octa.
Mezitím důkladně rozehřeji olej. Nejjednodušší způsob, jak tvořit koblihy, je použít obyčejné lžíce . Přidávám je do těsta a mini koblížky smažím z obou stran dozlatova. Hotové válečky položím na papírovou utěrku a odstraním přebytečný tuk.
Mini koblížky jsou skvělým nápadem pro návštěvu nečekané návštěvy. Skvěle by se hodily na Tučný čtvrtek. Podívejte se také na recept na báječné faworky .