Nikdy v ní neskladujte česnek. Ztratí všechny své vlastnosti

by Šéfkuchař

Klíčem k tomu, aby si česnek zachoval svou chuť a zdraví prospěšné látky i v zimě, je vědět, jak ho správně skladovat. I když se to může zdát jako jednoduchý úkol, česnek může rychle získat odporný zatuchlý zápach a hořkou chuť. Navíc mnoho lidí připraví tuto zeleninu o její cenné vlastnosti kvůli jedné chybě.

Lze česnek skladovat v chladničce?

Mnoho lidí si myslí, že skladování česneku v chladničce je dobrý nápad. Bohužel je toto přesvědčení mylné . V chladničce se udržuje vysoká vlhkost, která způsobuje, že česnek měkne a jeho chuť a vůně trpí . Kromě toho vlhkost urychluje proces kažení této zeleniny . Jak skladovat česnek ?

Jak skladovat česnek?

Česnek je nejlepší skladovat na suchém místě při pokojové teplotě, mimo dosah světla a vlhkosti . Ideální jsou kuchyňské skříňky, spižírny nebo sklepy. Pokud však máte česnek v copech, můžete je klidně zavěsit na zeď nebo na strop.

Místo toho umístěte jednotlivé cibulky česneku do vzdušného košíku nebo do děrovaného sáčku. Pokud česneku zajistíme správné podmínky, může zůstat čerstvý až šest měsíců . Skladování této zeleniny v plastových obalech se rovněž nedoporučuje, protože zadržují vlhkost, což může vést ke vzniku plísní.

Další způsoby skladování česneku

Skvělým způsobem skladování česneku je jeho nakládání . K tomu můžete použít rostlinný nebo olivový olej, ale dobrým řešením je také ocet . Než však naše stroužky česneku ponoříme do nálevu, je třeba je několik minut předvařit ve vroucí vodě.Nikdy v ní neskladujte česnek. Ztratí všechny své vlastnosti

Posledním krokem je jejich vložení do sterilizovaných sklenic a zalití připravenou tekutinou. Takové sklenice je nejlepší skladovat na místě s nízkou teplotou a mimo dosah slunečního záření. Česnek ve slaném nálevu bude připraven k použití po čtyřech týdnech.

You may also like

Leave a Comment