Málokdo ví, jak a s čím smažit lososa s kůží. Ryba bude dokonale šťavnatá.

by Šéfkuchař

Opravdu víte, jak upéct lososa s kůží? Mnoho kuchařů dělá chyby, kvůli kterým je ryba nechutná. Podívejte se na tyto tipy, které vám pomohou zjistit, v jakém tuku a jak dlouho lososa smažit. Využijete je pokaždé.

Losos je oblíbenou rybou Čechů.

Jednou z ryb, kterou Češi kupují nejčastěji, je losos . Není divu, protože za dobrou cenu si můžete koupit rybu se skvělou chutí a hodnotnou výživovou hodnotou. Bohužel rozšířenost lososa neznamená znalost toho, jak tuto rybu připravit.

Nestačí ho ochutit hotovým kořením a pak usmažit na libovolném tuku. Proto se níže podělíme o tipy, jak lososa s kůží usmažit. Uvádíme také koření a vhodný tuk. Díky těmto jednoduchým tipům připravíte pokaždé dokonalou rybu k večeři .

Méně je více

Losos i přes svou dobrou chuť vyžaduje pořádné ochucení. S množstvím koření to však nepřehánějte. Stačí sůl a citronový pepř a ryba bude chutnat skvěle.

Je také dobré pamatovat na výběr správného tuku pro smažení lososa. Mnoho lidí používá obyčejné máslo, ale to není nejlepší volba. Lepší je rozhodně olivový olej. Stejně jako s kořením byste to neměli přehánět. Na smažení použijte jen dvě lžíce olivového oleje a ryba bude šťavnatá a ne příliš mastná.

Jak smažit lososa s kůží?Málokdo ví, jak a s čím smažit lososa s kůží. Ryba bude dokonale šťavnatá.

Než začnete lososa smažit, je důležité rybu řádně připravit. Vyndejte ho 20 minut předem z lednice, aby se ohřál na pokojovou teplotu. Kus ryby je třeba důkladně osušit papírovou utěrkou, aby se odstranila přebytečná voda, jinak se losos při smažení rozpadne. Nezapomeňte také důkladně rozehřát tuk.

Lososa je vždy dobré smažit s kůží, aby se nevysušil. Je však důležité mít na paměti, že rybu byste měli začít smažit tak, že ji položíte kůží dolů. Lososa opékejte asi 4-5 minut na straně s kůží a poté 3 minuty na druhé straně. Pak bude dokonale šťavnatý a velmi chutný.

You may also like

Leave a Comment