Baltské moře je bezpochyby zemí rozmanitých ryb. Ne nadarmo je při cestě na dovolenou do těchto míst povinnou položkou na seznamu mnoha Čechů ochutnat tam připravované rybí pochoutky. Za zvláštní pozornost stojí zejména jedna ryba, která je nízkokalorická, bohatá na bílkoviny a chutná. Někteří lidé si ji pletou s platýsem, ale má své vlastní jedinečné vlastnosti. Měli byste ji vyzkoušet.
Proč byste měli jíst ryby.
Ryby jsou zdravé . O tom není pochyb. Vyplatí se je konzumovat, protože mají mnoho vlastností, které podporují náš organismus. Především jsou ryby zdrojem bílkovin . Díky takové rybí moučce , nebudeme mít opět rychle hlad . Kromě toho se zlepšuje naše imunita . Ryby jsou také bohaté na vitamíny a minerály . Jeden obzvlášť poutavý .
Co je to platýs?
Řeč je samozřejmě o platýse . Jedná se o druh platýse z čeledi platýsovitých. Pravděpodobně vás zajímá, jak ji poznat? No, je to velmi jednoduché. Platýs má hladkou kůži a jeho maso je jemnější a má mírně nasládlou chuť. Má také méně kostí, což jistě usnadní její konzumaci.
Chuť však není jedinou předností platýse. Tato ryba je skutečnou pokladnicí zdraví . Její libové maso obsahuje pouze 86 kcal/100 g. Přesto obsahuje velké množství bílkovin a zdravých mastných kyselin. Díky tomu je jednou z nejzdravějších ryb v Baltském moři.
Kde se dá platýs koupit?
Platýse lze koupit v různých obchodech s rybami a ceny se liší . Pokud jde o její použití v kuchyni, lze ji snadno péct, smažit, vařit nebo podávat na grilu . Můžete ji podávat s oblíbenými přísadami, ale především si dejte pozor na kosti . Jsou sice menší než u jiných ryb, ale i tak je lepší být opatrný.