Také někdy trpíte nedostatkem nápadů na večeři? Naprosto vás chápu. Zaručuji vám však, že jakmile uvidíte tento recept, problém bude vyřešen. Tento jedinečný a přitom jednoduchý recept je opravdovým hitem!
Listové těsto s houbami – alternativa k sendvičům
Nápadů na výživnou snídani mám vždycky dost. Večeře? Seznam receptů sahá až do nebe a neustále se rozrůstá. Mezitím večeře... no tady začínají schody. Poslední jídlo dne pro mě vždycky představovalo skutečný problém. Nejenže mám méně nápadů, ale ty, které realizuji, mě rychle omrzí. Myslím, že víte, co mám na mysli. Obyčejné sendviče sice postačí, ale kolik jich můžete mít?
Nedávno jsem narazila na zajímavý recept na večeři, ve které hrají hlavní roli houby. Nejsou v tom však samy. Jejich partnerem je v tomto případě listové těsto. Zapékaná jídla z těchto ingrediencí dopadají výjimečně chutně, a přitom jednoduše a nenáročně. Skvěle se hodí k podávání k večeři jako příjemná změna pro sebe i ostatní členy rodiny. A jak je připravit? Vše vám vysvětlím níže.
Houby na listovém těstě k večeři
Ingredience:
- Asi 500 g hub,
- 1 balení listového těsta,
- 1 cibule,
- 250 g žlutého sýra nakrájeného na kostičky,
- sůl,
- pepř,
- oregano,
- cibule.
Způsob přípravy:
- Houby oloupu a nakrájím na plátky. Osmažím je na malém množství tuku. Nemíchám příliš intenzivně a v této fázi nepřidávám žádné koření. Pokud houby osolíte příliš brzy, pustí příliš mnoho vody a začnou se spíše dusit než smažit.
- Několik minut před vyjmutím hub z pánve přidám nakrájenou cibuli.
- Teprve na samém konci přidám k těmto ingrediencím sůl, pepř a oregano. Pak vše vyndám z pánve; počkám, až to vychladne, a nechám odkapat přebytečnou tekutinu.
- Listové těsto položím na stůl a opatrně ho rozválím. Vykrájím obdélníky (skleničkou můžete vykrajovat i kolečka) a položím je na plech vyložený pečicím papírem.
- Do středu každého kousku těsta položím houby a posypu je sýrem.
- Pečeme asi 12 minut při 200 °C. Podávejte s nakrájenou cibulí. Hotovo!