Tyto croissanty můžete připravit ze 3 ingrediencí. K nedělní kávě, jak ji našel

by Šéfkuchař

Vždy je dobré znát recept na chutné sladkosti, které lze připravit během několika minut. Přesně to je případ těchto polotekutých croissantů, na jejichž přípravu stačí tři ingredience. Navíc jsou tak univerzální, že do nich můžete nacpat cokoli, co máte doma. Seznamte se tedy s osvědčeným receptem na lahodné croissanty, které se budou skvěle hodit jako příloha k vaší nedělní kávě.

K výrobě domácího pečiva nemusíte mít pokročilé kulinářské dovednosti. Stačí jen vědět, podle jakých receptů postupovat! Jedním z nich jsou vynikající polokřupavé croissanty, které zmizí z talíře během chvilky. To je ideální v případě nezvaných hostů nebo náhlé chuti na něco sladkého. Ostatně croissanty s oblíbenou náplní jsou vždy úspěšným a chutným řešením.

Jak připravit dokonalé croissanty? Zde je několik vynikajících druhů pečiva

Croissanty s marmeládovou nebo čokoládovou náplní jsou oblíbenou sladkostí mnoha lidía není divu, protože tyto lahodné sušenky jsou ideální jako občerstveníke kávě nebo čaji.

Nejlepší na tom ale je, že je nemusíte kupovat v obchodě nebo pekárně, protože si je můžete snadno vyrobit sami doma. Co může být lepšího než domácí čerstvě upečené croissanty s vaší oblíbenou náplní?

Proto stojí za to vyzkoušet jednoduchý recept na croissanty z polotučného těsta, který lze obměňovat. Jsou tak univerzální, že je lze snadno obohatit o nové chutě. Jejich náplň můžete měnit podle svého přání nebo podle toho, co máte doma. Tento způsob by se hodil mimo jiné s jahodovou, švestkovou, růžovou marmeládou nebo čokoládovým krémem. Na výběr je spousta variant.

Recept na polotučné croissanty. Připravte si tyto tři ingredience.

Příprava polotekutých croissantů je snadná a obvykle ani nevyžaduje návštěvu obchodu, protože většinu ingrediencí najdete ve svých kuchyňských skříňkách. V kombinaci s jednoduchostí přípravy je toto chutné pečivo dobrým řešením pro každou příležitost. A zvládne ho téměř každý, i ten, kdo s dobrodružstvím v kuchyni teprve začíná.

K přípravě polotučných croissantů budete potřebovat následující suroviny:

  • Potřebujete: 3 hrnky pšeničné mouky
  • kostku studeného másla (200 g)
  • 250 ml zakysané smetany (12% nebo 18%)

Ingredience na polevu

  • 2 hrnky moučkového cukru
  • Šťáva z jednoho citronu

Náplň:

  • Na přání: čokoládový krém, švestkový džem, višňový džem, marmeláda a další návrhy podle přání.

Způsob přípravy: Vychutnejte si buchty s kynutým těstem, které se vaří v troubě:

Postup: Rohlíčky připravíme smícháním mouky, másla a smetany. Důležité je, aby máslo bylo studené, a těsto hněťte rychle, abyste suroviny nezahřáli horkem rukou. Vzniklé homogenní těsto vložte na hodinu do lednice, aby se dobře vychladilo.

Po této době těsto rozdělíme na dvě části a vyválíme z nich tenká kolečka. Vykrojte trojúhelníky a do širší části lžící vložte náplň podle vlastního výběru. Trojúhelník přeložte do tvaru rohlíku a okraje sepněte.

Croissanty položte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem. Poté je vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 20-30 minut, dokud nebudou zlatavě hnědé.

Po uplynutí této doby je vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Mezitím připravte polevu smícháním moučkového cukru a citronové šťávy. Tento krok můžete také vynechat a upečené croissanty posypat pouze moučkovým cukrem. Domácí koláč, ideální k nedělní kávě, je tedy hotový. Dobrou chuť!

You may also like

Leave a Comment