Palačinky plním rybou. Staly se oblíbenou svačinkou mých blízkých.

by Šéfkuchař

Leden je příznivý pro setkání s blízkými i vzdálenými přáteli. Chladné večery bude třeba ještě nějak přetrpět, nejlépe ve společnosti přátelských tváří a dobrého občerstvení. Špenátové závitky s lososem by se skvěle hodily na domácí karnevalovou párty nebo na večerní posezení u stolních her. Jsou tak chutné, že bez ohledu na velikost porce jich není nikdy dost.

Palačinky se smetanovým sýrem a uzeným lososem jsou chutnou svačinkou, kterou lze podávat na řadu originálních způsobů. Smíchejte sýr s koprem nebo kapary. Přidejte plátky avokáda, zelené okurky, olivy nebo sušená rajčata. Čím pestřejší jsou závitky, tím více lahodí oku i chuti.

Jak připravit zelené palačinky?

K přípravě zelených palačinek budete potřebovat čerstvé špenátové listy, které lehce opečte na pánvi s jemně nasekaným česnekem a trochou másla. Poté špenát nasekejte na hladkou pastu. Přidejte vejce, mouku a špetku soli a vytvořte těsto podobné klasickým palačinkám.

Není tajemstvím, že tajemství úspěšných palačinek spočívá ve správné konzistenci těsta. Těstoby mělo být hladké a ne příliš husté, aby se na pánvi snadno roztíralo. Takto připravené palačinky jsou nejen chutné, ale také estetické, což je obrovská výhoda, když je podáváte jako pestrou svačinu k lososu.

Recept na lososové závitky

Palačinky můžete podávat s domácí česnekovou omáčkou s řeckým jogurtem nebo tatarskou omáčkou, například s marinovanými houbami.

Ingredience: 

  • 100 g čerstvého špenátu,
  • 2 stroužky česneku,
  • lžíce másla,
  • 250 ml mléka,
  • 2 vejce,
  • 175 g pšeničné mouky,
  • špetka soli

Náplň:

  • Smetanový sýr: 100 g smetanového sýra typu Philadelphia,
  • 150 g uzeného lososa nakrájeného na kousky nebo plátky,
  • šťáva z poloviny citronu,
  • nepovinně: svazek čerstvého kopru.

Provedení: V případě, že je cena nižší, je možné ji využít na základě smlouvy o dílo:

  1. Špenát osmahněte na másle a jemně nasekaném česneku. Nechte vychladnout a nasekejte mixérem.
  2. Do špenátové směsi přidejte mléko, vejce, mouku a špetku soli. Rozmixujte mixérem dohladka.
  3. Zelené palačinky smažte stejným způsobem jako klasické palačinky.
  4. Po vychladnutí je potřete smetanovým sýrem a zabalte do nich několik plátků lososa. Doporučujeme rybu nejprve postříkat trochou citronové šťávy. Pokud chcete, smíchejte sýr s nasekaným česnekem.
  5. Hotové závitky uložte do lednice a před oslavou je nakrájejte na estetické kousky.

You may also like

Leave a Comment