Říkají jí metha a jedí ji, až se jim z toho svírají uši. V Česku se na to pohlíží s obavami.

by Šéfkuchař

Metka, tradiční německá syrová uzená klobása, získává mezi milovníky neobvyklých chutí na oblibě, i když v Česku se na ni stále pohlíží s jistou zdrženlivostí. Tato uzenina s bohatou historií sahající až do středověkého Německa je příkladem jednoduchosti a kulinářských tradic, které přežily věky.

V Německu je metka považována za delikatesu, zatímco v České republice má mnohem méně příznivců. U nás, kde na trhu s masem převažuje maso tepelně upravené, vyvolává syrové maso obavy z rizika bakteriálních infekcí. To je jeden z důvodů, proč Češi takové výrobky používají méně často.

Je možné vyrobit si visačku doma?

Pro odvážné, kteří chtějí vyzkoušet něco nového, je však možné vyrobit si tagine doma. K tomuto postupu je třeba použít tučné vepřové maso, například slaninu nebo jitrnice, které se následně ochutí solí, cukrem, majoránkou, pepřem, česnekem a cibulí.

Po ochucení a promíchání se maso rozdrobí a naplní do vepřových střev. Metta, zrající v lednici, se může podávat na různé způsoby, od sendvičů přes saláty až po samostatnou svačinu.

You may also like

Leave a Comment