Přidala jsem ji do fazolové polévky a podávala k večeři. Nikdo už nechce slyšet o tradiční polévce.

by Šéfkuchař

Vegetariánská fazolová polévka se sušenými rajčaty, konzervovanými rajčaty, tymiánem a parmazánem bude určitě příjemnou změnou oproti tradiční fazolové polévce. K večeři je jako stvořená. Je hřejivá a sytá, takže se skvěle hodí na zimní večery. Určitě se podívejte, jak ji připravit.

Nový nápad na fazolovou polévku

Fazolová polévka se na stolech v českých domácnostech objevuje určitě často. Je velmi oblíbená a mnoha lidem chutná. Jak však víme, někdy je příjemné se od tradičních jídel odpoutat a vyzkoušet něco trochu jiného a inovativního. Fazolová polévka se sušenými rajčaty a parmazánem rozhodně stojí za vyzkoušení.

Sušená rajčata a parmazán ve fazolové polévce

K přípravě této inovativní fazolové polévky , budeme potřebovat následující ingredience.

Ingredience: 

Potřebujeme: 1 lžíci másla

1 cibule

1 malý pórek

1 stroužek česneku

1 lžíce extra panenského olivového oleje

2 mrkve (300 g)

4 střední brambory (500 g)

4 sušená rajčata

1/2 plechovky (200 g) nakrájených rajčat

1,5 litru vývaru

2 plechovky (800 g se slaným nálevem) bílých fazolí

1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu

špetka chilli

50 g strouhaného parmezánu nebo grana padano

2 lžíce nasekané petrželky

sůl a pepř podle chuti

Jak připravit fazolovou polévku?

Nejprve ve velkém hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli.

Poté odřízněte zelené listy pórku. Bílou část rozkrojte podélně na polovinu a důkladně opláchněte . Nakrájejte ji na plátky a vhoďte do pánve.

Přidejte oloupaný a nadrobno nakrájený česnek, lehce osolte a za občasného míchání smažte asi dvě minuty.

V dalším kroku oloupejte a nakrájejte na tenké plátky mrkev a přidejte ji na pánev. Přilijte olivový olej a minutu nebo dvě smažte.

Přidejte na kostičky nakrájené brambory a nakrájená sušená rajčata. Smažte další dvě minuty, pak přilijte horký vývar a přidejte konzervovaná rajčata. Vše přiveďte k varu.

Oddělte jeden hrnek konzervovaných fazolí a rozmixujte je na hladké pyré, které přidejte do polévky. Přidejte zbývající fazole a podle chuti dochuťte tymiánem, chilli, mletým pepřem, solí a pepřem.

V poslední fázi přidejte nastrouhaný parmazán nebo grana padano, ztlumte oheň, přikryjte hrnec pokličkou a vařte polévku, dokud zelenina nezměkne, asi 25 minut . Těsně před podáváním polévku posypte čerstvou petrželkou.

You may also like

Leave a Comment