Vegetariánská fazolová polévka se sušenými rajčaty, konzervovanými rajčaty, tymiánem a parmazánem bude určitě příjemnou změnou oproti tradiční fazolové polévce. K večeři je jako stvořená. Je hřejivá a sytá, takže se skvěle hodí na zimní večery. Určitě se podívejte, jak ji připravit.
Nový nápad na fazolovou polévku
Fazolová polévka se na stolech v českých domácnostech objevuje určitě často. Je velmi oblíbená a mnoha lidem chutná. Jak však víme, někdy je příjemné se od tradičních jídel odpoutat a vyzkoušet něco trochu jiného a inovativního. Fazolová polévka se sušenými rajčaty a parmazánem rozhodně stojí za vyzkoušení.
Sušená rajčata a parmazán ve fazolové polévce
K přípravě této inovativní fazolové polévky , budeme potřebovat následující ingredience.
Ingredience:
Potřebujeme: 1 lžíci másla
1 cibule
1 malý pórek
1 stroužek česneku
1 lžíce extra panenského olivového oleje
2 mrkve (300 g)
4 střední brambory (500 g)
4 sušená rajčata
1/2 plechovky (200 g) nakrájených rajčat
1,5 litru vývaru
2 plechovky (800 g se slaným nálevem) bílých fazolí
1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
špetka chilli
50 g strouhaného parmezánu nebo grana padano
2 lžíce nasekané petrželky
sůl a pepř podle chuti
Jak připravit fazolovou polévku?
Nejprve ve velkém hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli.
Poté odřízněte zelené listy pórku. Bílou část rozkrojte podélně na polovinu a důkladně opláchněte . Nakrájejte ji na plátky a vhoďte do pánve.
Přidejte oloupaný a nadrobno nakrájený česnek, lehce osolte a za občasného míchání smažte asi dvě minuty.
V dalším kroku oloupejte a nakrájejte na tenké plátky mrkev a přidejte ji na pánev. Přilijte olivový olej a minutu nebo dvě smažte.
Přidejte na kostičky nakrájené brambory a nakrájená sušená rajčata. Smažte další dvě minuty, pak přilijte horký vývar a přidejte konzervovaná rajčata. Vše přiveďte k varu.
Oddělte jeden hrnek konzervovaných fazolí a rozmixujte je na hladké pyré, které přidejte do polévky. Přidejte zbývající fazole a podle chuti dochuťte tymiánem, chilli, mletým pepřem, solí a pepřem.
V poslední fázi přidejte nastrouhaný parmazán nebo grana padano, ztlumte oheň, přikryjte hrnec pokličkou a vařte polévku, dokud zelenina nezměkne, asi 25 minut . Těsně před podáváním polévku posypte čerstvou petrželkou.