Pokud milujete sladké snídaně, je tento recept určen i pro vás. Je to také nápad na jednoduchý, ale chutný dezert. Já si však tuto verzi banánů občas ráda dám k snídani, zapíjím ji černou kávou.
V tomto receptu jsou jen čtyři jednoduché ingredience a velmi málo práce. Tajemství spočívá ve způsobu přípravy banánů: banány se smaží s medem a máslem. Takto připravené ovoce je velmi sladké, zkaramelizované, s výraznou banánovou chutí, proto je pro kontrast podávám s přírodním jogurtem, který celý pokrm odlehčí a osvěží.
Jak připravit smažené banány k snídani?
Chcete-li si připravit sladkou snídani s banány, stačí banány zkaramelizovat na pánvi. Nejprve je vhodím do rozehřátého oleje a po chvíli do pánve naliji med, zamíchám a smažím, dokud vše nezačne lehce zlátnout. Banány nakrájím na plátky, ale můžete je také nakrájet například na dlouhé čtvrtky nebo dokonce na kostky. Výběr je na vás.
Ke smaženým banánům můžete přidat jakýkoli přírodní jogurt, včetně odtučněného nebo hustého řeckého jogurtu. Vyberte si ten, který vám nejvíce chutná.
Recept:Smažené banány s jogurtem
Nápad na sladkou snídani nebo dezert.
Složení
- 2 banány
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce tekutého medu
- 2 šálky přírodního jogurtu
Způsob přípravy
- Smažení banánů Banány nakrájíme na plátky, na pánvi rozpustíme máslo a přidáme banány. Po minutě přidejte med, promíchejte a smažte, dokud banány nezačnou mírně karamelizovat.
- Uvaření Jogurt naaranžujeme na talíře. Na jogurt položíme horké banány přímo z pánve.
Další varianty smažených banánů k snídani a dezertu
Někdy ráda upravím nejjednodušší verzi receptu. Nejčastěji přidávám na pánev trochu skořice, která ještě více zvýrazní sladkost banánů. Hotové banány s jogurtem můžete také posypat oblíbenou granolou nebo opraženými, nadrobno nasekanými vlašskými ořechy.
Pražené banány v této variantě jsou také skvělým doplňkem ovesných vloček (doporučuji zejména na noční ovesné vločky s kefírem, stačí večer smíchat 1-2 lžíce vloček s kefírem a ráno budou dokonale vláčné). Pro větší svěžest lze každou verzi smažených banánů, ať už s jogurtem nebo ovesnou kaší, lehce posypat nastrouhanou citronovou nebo limetkovou kůrou. Pokrm můžete také ozdobit čerstvými borůvkami, malinami nebo plátky hrušek.
Co když mají být banány dezertem? Pak místo jogurtu můžete horké banány podávat s kopečkem vanilkové zmrzliny.