Chutný a jednoduchý salát, který lze připravit za 15 minut. Viz recept na salát z pekingského zelí s majonézou.
Tento rychlý salát z čínského zelí je skutečnou vitamínovou vzpruhou. Je připravený velmi rychle a jednoduše, a hlavně chutně. Je ideální přílohou k vepřovým kotletám, vepřovým řízkům a grilovanému masu. Když k němu přidáte rajčata a nakládanou okurku, získá výraznou chuť. Podívejte se na náš recept na salát z čínského zelí.
Máme pro vás jednoduchý a rychlý recept na salát z pekingského zelí s majonézou. V případě potřeby ji můžete smíchat s přírodním jogurtem, aby byl salát lehčí. Tento salát je velmi snadný na přípravu. Doporučujeme do něj přidat nakládané okurky a zelenou cibulku, které mu dodají na výraznosti. Rajčata dodají barvu a vitamíny a majonéza, sůl a pepř vše spojí.
Salát z pekingského zelí – recept s majonézou
Počet porcí: pro 3-4 osoby,
Ingredients:
- Vezměte si čínské zelí a nakrájejte ho na kousky,
- 3 malá rajčata,
- 4 nakládané okurky,
- cibule,
- 2 lžíce majonézy,
- sůl a pepř podle chuti.
Jak připravit salát z pekingského zelí krok za krokem?
Postup přípravy: Zelný salát z kapusty připravíme podle návodu k přípravě:
- Přípravu salátu začněte omytím a osušením zeleniny.
- Zelí nakrouhejte najemno a vložte do mísy.
- Přidejte na kostičky nakrájené okurky a rajčata. Pokud nemáte rádi slupku rajčat, oloupejte je škrabkou na zeleninu nebo je blanšírujte a slupku opatrně odstraňte nožem.
- Nakrájejte cibuli na plátky.
- Všechnu zeleninu smíchejte, přelijte majonézou, osolte a opepřete.
- Salát z čínského zelí je hotový. Dobrou chuť!
Jak používat
Tento salát se bude hodit ke kaniovým řízkům nebo pečeným kuřecím stehnům. Lze ho podávat i k tradičním ohnivým řízkům nebo domácím mletým placičkám.