Brambory jsou nepostradatelnou surovinou k večeři. Problémem mnoha hostitelek je však doba přípravy. Existuje však způsob, jak jejich přípravu urychlit. Seznamte se s ním a večeři připravíte mnohem rychleji.
Musí být brambory
Češi si nedokážou představit klasickou večeři bez přidání brambor. Tato zelenina pokrm obohatí a navíc dodá tělu cenné živiny. Bohužel zelenina vyžaduje vaření, které zabere mnoho drahocenných minut. To je problematické zejména tehdy, když chceme rychle připravit večeři pro celou rodinu.
Proto stojí za to prozkoumat takový způsob, který je popsán dále v textu. Díky němu se brambory uvaří mnohem rychleji a příloha bude chutnější.
Vaření brambor s touto přísadou
Chcete-li urychlit vaření brambor, přidejte máslo . Tato přísada urychlí proces vaření zeleniny a také zlepší její chuť. Tuto metodu se vyplatí použít i v případě, že omylem koupíte brambory nízké kvality, které se po uvaření ukáží jako příliš suché, a tudíž velmi nechutné. Jak olej urychluje vaření?
Jak vařit brambory?
Olej by se měl přidávat až ve chvíli, kdy se brambory začnou vařit. Rozpouštějící se tuk vytvoří na povrchu vody vrstvu, která funguje jako poklička a zabraňuje odpařování vody. Kromě toho tato vrstva také udržuje vyšší teplotu, což znamená, že se brambory uvaří rychleji. Nepřehánějte to s množstvím tuku. Na kilogram zeleniny přidejte jednu lžíci másla.
Nezapomeňte také, že brambory do hrnce vkládejte až ve chvíli, kdy se voda začne vařit. Vložení do studené vody způsobí, že zelenina ztratí veškerou výživovou hodnotu, tedy vitamíny a minerály cenné pro tělo.
Vaření brambor bude mnohem rychlejší, pokud před vložením do hrnce přidáte do vody sůl.