Cibuli zabalím do sklenice a zaliji ji tímto nálevem. Chuť je kouzelná

by Šéfkuchař

Nejste velkým fanouškem cibule? Vyzkoušejte tento recept a váš postoj k nadýmavé zelenině se rychle změní. Nakládaná cibule přidaná do pokrmů zvýrazní a podtrhne jejich chuť. Naučte se ji připravovat a nebudete zklamáni.

Cibule pro všechno a pro všechny

Smažená nebo pečená cibule není překvapením, zejména proto, že tuto zeleninu lze jíst i syrovou. Ukázalo se však, že cibuli lze také nakládat, což jí dodá skvělou chuť. Tento doplněk se skvěle hodí do grilovaných pokrmů, salátů nebo domácích hamburgerů.

Příprava nakládané cibule není nijak složitá a čas strávený její přípravou se vám odmění skvělou chutí. Vyzkoušejte recept a cibulový džem bude všem chutnat.

Cibule a přísady na zavařování

Nejdůležitější ingrediencí je samozřejmě cibule. V tomto případě by to měla být červená cibule. Kromě zeleniny budete potřebovat také ingredience na marinádu. Není jich mnoho, ale její chuť je dána především octem a cukrem. V kombinaci s dalšími produkty získáte roztok, který zaručí plnou chuť. Ingredience a jejich poměry se dozvíte, když si přečtete níže uvedený seznam.

Složení: 

několik červených cibulí

2 šálky vody

1 šálek octa

5 lžic cukru

2 lžičky soli

nové koření

několik bobkových listů

voda

Recept na nakládanou cibuli

Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na tenké plátky a vložte do mísy. Dejte vařit vodu, zalijte jí cibuli a nechte ji asi 2-3 minuty odstát. Po této době zeleninu scedíme.

Vodu s octem přelijte do druhé mísy. Přidejte cukr a sůl a promíchejte ingredience tak, aby se suché přísady rozpustily v tekutině.

Do sterilizovaných sklenic vložte po třech kuličkách pepře a jednom bobkovém listu. Červenou cibuli do nich pevně položte. Navrch dejte také oregano pepř a zalijte předem připravenou marinádou. Sklenice pevně uzavřete a uložte na dva dny na tmavém a chladném místě. Po této době je cibule připravena ke konzumaci.

You may also like

Leave a Comment