Žádná nádivka, žádné mleté maso. Moje děti mě o tuto večeři žádají každý týden

by Šéfkuchař

Žádná nádivka, žádné mleté maso. Moje děti mě o tuto večeři žádají každý týden

Tyto rýžové řízky jsou skvělou alternativou k plněnému zelí, pokud nemáte čas nebo chuť je připravovat. Jsou určeny k čistší a rychlejší přípravě. Chuťově jsou však stejně vynikající.

„Podvádění“ nedělitelných pokrmů

Existuje několik způsobů, jak zachovat charakter vašich inseparables, aniž byste si museli hrát s jejich obalem.

Maso podávané tímto způsobem má oproti jiným pokrmům mnoho výhod. Už jsme se zmínili o snadné přípravě ve srovnání s plněným zelím . Stojí však za to dodat něco o zdraví. Vždyť tyto řízky nejsou o nic méně chutné než smažené, ale ve vařené podobě. To znamená, že některé látky, které se v mase při smažení srážejí, nejsou naším problémem.

Kotlety s rýží k večeři

Tyto kotlety se dusí v hrnci v zeleninové omáčce , která se při tom skvěle rozvaří. Proto je lepší s nimi zacházet jako s běžným masem k večeři a podávat je s oblíbenými přílohami. Tento pokrm je bohatý na zdravou dušenou zeleninu, ale vyžaduje trochu více škrobnatých surovin, jako jsou brambory nebo těstoviny.

Ingredience

80 g rýže

800 g oblíbeného mletého masa

400 ml rajčatového protlaku

500 g zelí

50 g mrkve

2 stroužky česneku

100 g cibule

10 ml oleje

Sůl a pepř

Plněné zelí bez obalu

Krok 1 . Nastrouhejte mrkev, nakrájejte cibuli nadrobno a nakrouhejte zelí.

Krok 2 . Cibuli osmahneme do průhledna, přidáme mrkev a rozmačkaný česnek a podusíme. Poté vložte zelí do hrnce a zalijte ho kaší.

Krok 3 . Zatímco se zelenina vaří, v samostatné míse smíchejte maso s uvařenou rýží a vybraným kořením.

Krok 4 . Z masové hmoty vytvarujte malé placičky. Vložte je do omáčky. Zalijte dostatečným množstvím vody, aby bylo maso zakryté.

Krok 5 . Kotlety vařte pod pokličkou asi 30 minut. V polovině vaření je opatrně obraťte.

Krok 6 . Kotlety podávejte se zeleninou a vybranými přílohami.

You may also like

Leave a Comment