Žádná nádivka, žádné mleté maso. Moje děti mě o tuto večeři žádají každý týden
Tyto rýžové řízky jsou skvělou alternativou k plněnému zelí, pokud nemáte čas nebo chuť je připravovat. Jsou určeny k čistší a rychlejší přípravě. Chuťově jsou však stejně vynikající.
„Podvádění“ nedělitelných pokrmů
Existuje několik způsobů, jak zachovat charakter vašich inseparables, aniž byste si museli hrát s jejich obalem.
Maso podávané tímto způsobem má oproti jiným pokrmům mnoho výhod. Už jsme se zmínili o snadné přípravě ve srovnání s plněným zelím . Stojí však za to dodat něco o zdraví. Vždyť tyto řízky nejsou o nic méně chutné než smažené, ale ve vařené podobě. To znamená, že některé látky, které se v mase při smažení srážejí, nejsou naším problémem.
Kotlety s rýží k večeři
Tyto kotlety se dusí v hrnci v zeleninové omáčce , která se při tom skvěle rozvaří. Proto je lepší s nimi zacházet jako s běžným masem k večeři a podávat je s oblíbenými přílohami. Tento pokrm je bohatý na zdravou dušenou zeleninu, ale vyžaduje trochu více škrobnatých surovin, jako jsou brambory nebo těstoviny.
Ingredience
80 g rýže
800 g oblíbeného mletého masa
400 ml rajčatového protlaku
500 g zelí
50 g mrkve
2 stroužky česneku
100 g cibule
10 ml oleje
Sůl a pepř
Plněné zelí bez obalu
Krok 1 . Nastrouhejte mrkev, nakrájejte cibuli nadrobno a nakrouhejte zelí.
Krok 2 . Cibuli osmahneme do průhledna, přidáme mrkev a rozmačkaný česnek a podusíme. Poté vložte zelí do hrnce a zalijte ho kaší.
Krok 3 . Zatímco se zelenina vaří, v samostatné míse smíchejte maso s uvařenou rýží a vybraným kořením.
Krok 4 . Z masové hmoty vytvarujte malé placičky. Vložte je do omáčky. Zalijte dostatečným množstvím vody, aby bylo maso zakryté.
Krok 5 . Kotlety vařte pod pokličkou asi 30 minut. V polovině vaření je opatrně obraťte.
Krok 6 . Kotlety podávejte se zeleninou a vybranými přílohami.