Žádný vývar ani okurková polévka. Tahle polévka je stokrát lepší než ta jejich.

by Šéfkuchař

Přečtěte si spolehlivý recept, který nahradí vývar i okurkovou polévku. Tato polévka je plná živin, které budou mít blahodárný vliv na váš organismus. Naučte se připravit rajčatový krém. Američané je považují za nejzdravější ovoce na světě.

Rajče je nejzdravější ovoce na světě

V České republice je rajče často považováno za zeleninu. Z botanického hlediska se však jedná o bobuli, tedy ovoce. Za zeleninu bylo označeno kvůli své chuti a nižšímu obsahu cukru.

Americké Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) zveřejnilo seznam nejzdravějšího ovoce. Rajče se umístilo na prvním místě seznamu. Co je na něm tak zvláštního? Především obsahuje řadu antioxidantů, jako je lykopen.

Užitečné látky obsažené v rajčatech mají blahodárný vliv na náš organismus. Lykopen snižuje riziko vzniku rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění. Poradíme vám, jak jíst rajčata, abyste z nich vytěžili co nejvíce.

V této verzi jsou rajčata nejzdravější.

Lykopen, který je v rajčatech tak cenný, se nejlépe vstřebává, když je ovoce tepelně upravené. Proto je ideálním způsobem, jak tato rajčata využít, polévkové pyré. Způsob vaření je opravdu rychlý.

Složení: Rajčata se nakrájí na kousky, které se dají použít jako rajčata:

1 kg rajčat

1,5 lžíce olivového oleje

1 cibule

3 stroužky česneku

400 ml zeleninového vývaru

1 lžička provensálských bylinek

½ lžičky sladké papriky

několik lístků bazalky

mozzarella z buvolího mléka

Jak připravit rajčatový krém?

Rajčata oloupejte ze slupky, odstraňte stopky a semínka. Poté nakrájejte cibuli na kostičky a vložte ji do hrnce. Přidejte olivový olej a chvíli počkejte, až zesklovatí. V dalším kroku přidejte prolisovaný česnek.

Mezitím nakrájejte rajčata na kostičky a nakonec je přidejte k cibuli a česneku. Vše osolíme a pod pokličkou dusíme 5 minut. Nakonec přidejte vývar, přiveďte polévku k varu a vařte dalších 10 minut. Hotovou polévku obložte bazalkou a promíchejte .

Rajčatový krém podávejte nejlépe s plátkem mozzarelly. Poznejte také fazole ve zcela novém provedení . Jejich chuť je báječná nejen po bretaňsku.Žádný vývar ani okurková polévka. Tahle polévka je stokrát lepší než ta jejich.

You may also like

Leave a Comment