Když se na stole objeví tenhle rohlík, všichni si radostně mnou ruce. Je to dokonalá odpověď na otázku, co dělat s krůtími prsíčky. Recept je jednoduchý a pečeně je tak lahodná, že se najde mnoho těch, kteří si budou chtít přidat.
Ačkoli je mezi drůbeží nejoblíbenější kuře, šanci by měla dostat i krůta. Velké řízky se skvěle hodí k plnění a pečení. Nápadů na nádivky je mnoho, ale já obvykle volím jednoduchou a chutnou kombinaci špenátu, sušených rajčat a sýru feta. Tento recept je vynikající alternativou nedělních vepřových kotlet.
Nedělní pečené krůtí maso
Jednoduchá spojení jsou prostě nejlepší. Křehké krůtí maso, jedinečná chuť sýra feta, sušených rajčat a aromatických bylinek potěší chuťové buňky i těch nejnáročnějších gurmánů. To vše je doplněno chutnou marinádou a tenkou slaninou, která se po upečení promění v pečivo.
Tento pokrm chutná skvěle jak teplý, tak studený. K obědu ji podávejte s vařenými bramborami nebo krupicí a oblíbeným salátem, například z mrkve a pomeranče. Pokud vám po večeři zbyla pečeně, můžete ji použít na sendviče jako domácí uzeninu.
Složení: 1:
- Přibližně 1,5 kg krůtího masa,
- sušená rajčata v oleji,
- sýr feta,
- čerstvé špenátové listy,
- česnek,
- tenké proužky čerstvé slaniny.
Marináda:
- 3 stroužky česneku,
- 1 svazek nasekané petrželky,
- 2 lžičky sušené cibule,
- půl lžičky sušeného rozmarýnu,
- 1 lžička tymiánu,
- 1,5 lžičky citronové kůry,
- půl lžičky čerstvě mletého pepře,
- 2 lžíce olivového oleje.
Způsob přípravy:
- Krůtí řízky nakrájejte na větší kousky.
- Na pánvi osmahneme špenát s prolisovaným česnekem.
- Promíchejte šťouchadlem a doprostřed dejte na kostičky nakrájený sýr feta, sušená rajčata a špenát.
- Krátkou stranu přehneme a vytvoříme roládu.
- Všechny ingredience na marinádu vložte do mixéru a rozmixujte dohladka.
- Marinádou potřete maso, zabalte ho do plátků slaniny a nechte ho přes noc v lednici.
- Po této době přendejte roládu do pečicího sáčku.
- Vložte ji do trouby vyhřáté na 200 °C na dobu asi 1,5 hodiny.
Po této době je krůtí rolka hotová. Rozdělte ji na porce a podávejte svým blízkým. Dobrou chuť!