Na neděli dělám krocaní pečeni. Na vepřové kotlety všichni zapomněli.

by Šéfkuchař

Když se na stole objeví tenhle rohlík, všichni si radostně mnou ruce. Je to dokonalá odpověď na otázku, co dělat s krůtími prsíčky. Recept je jednoduchý a pečeně je tak lahodná, že se najde mnoho těch, kteří si budou chtít přidat.

Ačkoli je mezi drůbeží nejoblíbenější kuře, šanci by měla dostat i krůta. Velké řízky se skvěle hodí k plnění a pečení. Nápadů na nádivky je mnoho, ale já obvykle volím jednoduchou a chutnou kombinaci špenátu, sušených rajčat a sýru feta. Tento recept je vynikající alternativou nedělních vepřových kotlet.

Nedělní pečené krůtí maso

Jednoduchá spojení jsou prostě nejlepší. Křehké krůtí maso, jedinečná chuť sýra feta, sušených rajčat a aromatických bylinek potěší chuťové buňky i těch nejnáročnějších gurmánů. To vše je doplněno chutnou marinádou a tenkou slaninou, která se po upečení promění v pečivo.

Tento pokrm chutná skvěle jak teplý, tak studený. K obědu ji podávejte s vařenými bramborami nebo krupicí a oblíbeným salátem, například z mrkve a pomeranče. Pokud vám po večeři zbyla pečeně, můžete ji použít na sendviče jako domácí uzeninu.

Složení: 1:

  • Přibližně 1,5 kg krůtího masa,
  • sušená rajčata v oleji,
  • sýr feta,
  • čerstvé špenátové listy,
  • česnek,
  • tenké proužky čerstvé slaniny.

Marináda:

  • 3 stroužky česneku,
  • 1 svazek nasekané petrželky,
  • 2 lžičky sušené cibule,
  • půl lžičky sušeného rozmarýnu,
  • 1 lžička tymiánu,
  • 1,5 lžičky citronové kůry,
  • půl lžičky čerstvě mletého pepře,
  • 2 lžíce olivového oleje.

Způsob přípravy:

  1. Krůtí řízky nakrájejte na větší kousky.
  2. Na pánvi osmahneme špenát s prolisovaným česnekem.
  3. Promíchejte šťouchadlem a doprostřed dejte na kostičky nakrájený sýr feta, sušená rajčata a špenát.
  4. Krátkou stranu přehneme a vytvoříme roládu.
  5. Všechny ingredience na marinádu vložte do mixéru a rozmixujte dohladka.
  6. Marinádou potřete maso, zabalte ho do plátků slaniny a nechte ho přes noc v lednici.
  7. Po této době přendejte roládu do pečicího sáčku.
  8. Vložte ji do trouby vyhřáté na 200 °C na dobu asi 1,5 hodiny.

Po této době je krůtí rolka hotová. Rozdělte ji na porce a podávejte svým blízkým. Dobrou chuť!

You may also like

Leave a Comment