Zapomeňte na otřepané vepřové kotlety. Inspirujte se následujícím receptem a připravte si k večeři pečenou vepřovou panenku. Takto připravené maso je bezkonkurenční. Potěší i ty nejnáročnější gurmány.
Nejlepší pečená vepřová panenka k večeři
Vepřové kotlety zná každý, ale ne každý ví, že se dají připravit i úplně jinak. Obalení ve vejci a strouhance se nedá srovnat s marinádou připravenou podle níže uvedeného receptu. Díky tomuto přídavku bude vepřová panenka pečená k večeři nejen chutná, ale také velmi šťavnatá.
Více o tom, jak řízky připravit a jaké suroviny budete potřebovat, se dozvíte z další části textu. Recept je velmi jednoduchý a nevyžaduje mnoho času. Nejlepší na něm je, že maso se doslova upeče v troubě. Níže o něm najdete všechny podrobnosti.
Maso není všechno
I když hodně záleží na kvalitě a čerstvosti masa, není tato surovina jediná důležitá. Budete potřebovat také koření nebo v tomto případě ingredience na marinádu. Díky ní budou pečené řízky dokonalé a chutné.
Hlavní složkou marinády je rajčatový protlak. Dále budete potřebovat kečup, hořčici a majonézu. Aby byla pečená vepřová panenka k večeři ještě chutnější, budete potřebovat také zeleninu. Všechny ingredience jsme uvedli níže.
Ingredience:
Vepřová panenka: 700 g vepřové panenky
2 cibule
1 červená paprika
200 g nakládaných okurek
4 stroužky česneku
100 g rajčatového protlaku
1 lžíce kečupu
2 lžíce majonézy
1 lžíce hořčice
2 lžičky mleté sladké papriky
trochu vody
pepř
sůl
Recept na vepřovou panenku pečenou v troubě k večeři
Přípravu pokrmu začněte smícháním ingrediencí na marinádu. Rajčatový protlak vložte do mísy, zalijte vodou a obě ingredience promíchejte. Poté přidejte hořčici, kečup a majonézu.
Vše dochuťte mletou sladkou paprikou, prolisovanými stroužky česneku, solí a pepřem. Mícháme, dokud marináda není homogenní.
Omytou vepřovou panenku nakrájíme na řízky a odstraníme přebytečný tuk. Každý kousek masa důkladně rozlámeme a potřeme marinádou. Maso dejte stranou.
Mezitím připravte zeleninu. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. Omytou papriku nakrájejte na tenké a krátké proužky. Nakonec nakrájejte nakládané okurky na tenké plátky.
Zeleninu dejte do mísy, promíchejte ji a část přendejte do žáruvzdorné formy . Na ně položte řízky a navrstvěte další porci zeleniny.
Vše pečte v předehřáté troubě vyhřáté na 190 stupňů Celsia asi 70-80 minut . Kotlety podávejte k večeři s oblíbenými přílohami.