Nyní podávám fazole pouze tímto způsobem. Je to stokrát chutnější než se strouhankou a máslem.

by Šéfkuchař

Nedávno jsem se probírala zásobami v mrazáku a našla jsem další dva sáčky zelených fazolek. Nejdřív mě napadlo, že je uvařím tradičně. Po chvíli jsem si však vzpomněla na francouzský recept, který je mnohem lepší.

Takto uvařené zelené strunové fazolky mají letní chuť.

Tento recept na fazolky jsem dostala od kamarádky. Tvrdí, že ho vyšťourala na dovolené ve Francii. Nejsem si stoprocentně jistá, zda je tento pokrm opravdu z francouzské kuchyně. Nicméně na tom vlastně nezáleží. Nejdůležitější je, že fazole jsou výborné.

Vlastnosti zelených fazolek

Zelené fazolky jsou zelenina, která se skvěle hodí k zamrazení. Vyplatí se ji mít v zásobě, protože obsahuje spoustu vitaminů a minerálů, které potřebujeme zejména v zimě. Především je bohatá na vitaminy skupiny B, vitamin C a K. Mezi další důležité složky patří hořčík, vápník, železo a draslík, které udržují správné fungování organismu. Zelené fazolky jsou také skvělým zdrojem vlákniny, která podporuje trávicí systém a pomáhá kontrolovat hmotnost.

Je to chuť léta

Fazole jsou zdravé, ale co dělat, aby vám chutnaly stejně dobře jako v létě? Při vaření mražených fazolí je důležité je nerozmrazovat. Stačí je krátce povařit v osolené vroucí vodě. Měla by zůstat pevná, protože se bude později zpracovávat na pánvi. Rozhodně se nesmí rozpadat. Ve francouzštině se vaří s petrželkou, která jí dodává svěžest. Takto připravená se hodí k obědovým jídlům nebo jako salát k večeři .

Zelené fazolky po francouzsku

Ingredience: Zelená zelenina s mrkví, která se používá na přípravu zelených salátů:

  • Příprava: 300 g mražených zelených fazolek,
  • olivový olej podle chuti,
  • 1-2 šalotky,
  • 1 lžíce citronové šťávy,
  • sůl a pepř podle chuti,
  • špetka muškátového oříšku,
  • 1/2 svazku petrželky.

Způsob přípravy:

  1. Fazole vhodíme do vroucí osolené vody. Vařte je asi 8-10 minut. Poté je scedíme a propláchneme studenou vodou.
  2. Na rozehřátém olivovém oleji osmahneme na plátky nakrájenou šalotku.
  3. Poté přidáme uvařené fazole, podle chuti okořeníme a přidáme citronovou šťávu.
  4. Vše smažte, dokud nejsou fazole lákavě zbarvené.
  5. Nakonec přidejte nadrobno nasekanou petrželku.

You may also like

Leave a Comment