Přidejte je do palačinkového těsta. Budou stejně nadýchané a lahodné jako vždy.

by Šéfkuchař

Zapomeňte na nudné klasické palačinky. Jejich níže představená verze je tak lahodná, že je můžete jíst i bez náplně. Nic vám samozřejmě nebrání podávat je se sladkou nebo slanou náplní. Každá varianta bude lahodit chuťovým buňkám.

Silné palačinky
Palačinky jsou pokrm, který zná a miluje každý. Ne každý však ví, že tato pochoutka může být ještě chutnější. Vylepšení receptu prospěje především konzistenci těsta. Stačí do palačinkového těsta přidat přísadu, která zajistí, že palačinky budou po usmažení nadýchané a křehké.

Tato verze pokrmu bude chutnat celé rodině. Nezapomeňte však, že chuť palačinek je natolik návyková, že je budete muset připravovat velmi často. Vyzkoušejte tento recept a nebudete zklamáni.

Nepostradatelná přísada do palačinek
Aby byly palačinky nadýchané, přidejte do těsta droždí. Takto se podávají tradiční palačinky v Maďarsku. V níže uvedeném receptu je použito čerstvé droždí, ale můžete použít i sušené droždí. Jejich poměr a další ingredience zjistíte v seznamu níže. Postupujte podle návodu a vaše palačinky budou dokonalé.

Ingredience: 
Přísady: 15 g čerstvého droždí
300 ml mléka
1 hrnek mouky
2 vejce
špetka soli
cukr
máslo
Recept na těsto na nadýchané palačinky.
Přípravu palačinek začněte přípravou kynutého kvásku. Do mísy nalijte teplé, ale ne horké mléko. Přidejte rozdrobené droždí a trochu cukru.

Přísady důkladně promíchejte, aby vznikla homogenní směs. Kvásek necháme na teplém místě vzejít.

Do mísy nasypeme mouku a trochu soli. Rozšleháme vejce a vlijeme do nich vzešlý kvásek. Přísady promíchejte mixérem. Připravené těsto by mělo být homogenní a bez hrudek.

Poté na pánvi rozehřejeme trochu oleje. Pomocí naběračky nalijte část těsta na pánev. Palačinky smažte z obou stran, dokud nebudou zlatavě hnědé a vykynuté. Když jsou hotové, můžete je podávat buď na sladko, nebo na slano, protože obě varianty mají úžasnou chuť .

You may also like

Leave a Comment