Rajčata s touto zeleninou opeču a přidám vývar. Po chvíli mám nejlepší rajčata na světě.

by Šéfkuchař

Rajská polévka patří v Česku k nejoblíbenějším. Nyní se vyplatí vařit ji trochu jinak než obvykle. Zeleninu pošleme do trouby a brzy zapečená rajčatová polévka na smetaně ohromí každého gurmána.

Upečte rajčata a připravte polévku

Máte rádi rajčatovou polévku ? Tento pokrm se často objevuje na českých stolech. Obvykle se připravuje z vývaru, má příjemnou chuť a je výživná. Podává se s těstovinami nebo rýží a v průběhu let má mnoho věrných příznivců. Každá polévka, i ta nejlepší, však může časem omrzet. Proto stojí za to seznámit se s novým receptem na lahodnou rajčatovou polévku .

Lze ji připravit z pečených rajčat a paprik. Přidejte několik dalších ingrediencí a zapečená rajčatová krémová polévka je hotová . Recept zaručuje bezchybný výsledek na talíři.

Jak připravit krémovou polévku s pečenými rajčaty?

Ingredience:
Ingredience: 6 rajčat pelati
1 červená paprika
1 cibule
1 velký stroužek česneku
2 lžičky rajčatového protlaku
olivový olej
sůl
pepř
1 lžička sladké papriky
trochu cukru
200 ml vývaru
čerstvá bazalka na ozdobu
Přípravu polévky začněte omytím rajčat a jejich rozkrojením na polovinu. Zelenina by měla mít dostatek dužiny . Rajčata položte na plech vyložený alobalem. Také papriky nakrájejte na silnější proužky. Totéž proveďte s cibulí a česnekem.

Zeleninu položte na plech. Mezi ně vložte rajčatový protlak, který zvýrazní chuť a vůni zeleniny. Pokapejte olivovým olejem a osolte. Vložte do trouby vyhřáté na 140 stupňů. Pečte 60 až 75 minut. Slupka zeleniny musí být upečená.

Nejlepší rajče na světě

Nyní vložte upečenou zeleninu do hrnce. Zalijte vývarem a ingredience promíchejte. Po zamíchání polévku ještě jednou povařte. Pak se ingredience dobře promíchají . Na konci vaření ji dochuťte solí, pepřem a sladkou paprikou. Nezapomeňte také přidat trochu cukru. Tato úprava zjemní kyselou chuť rajčat.

Ingredience znovu promíchejte. Krémová polévka z pečených rajčat má lehce uzenou, pečenou chuť. Je výrazná a poměrně hustá . Pokrm potěší celou rodinu a uspokojí každého hladového člověka.

You may also like

Leave a Comment