Rajčatová polévka je často nazývána královnou polévek. Někdo tuto polévku rád kombinuje s rýží, jiný s nudlemi. Lze ji uvařit na vývaru nebo zeleninovém bujónu. Ne každý však ví, že přidáním jisté nesamozřejmé ingredience při vaření lze chuť rajčat zlepšit.
Skořice jako přídavek do rajčatové polévky
Skořice je nezjevnou a rozhodně inovativní přísadou do rajčatové polévky . Většina lidí samozřejmě připravuje tento pokrm bez přidání tohoto koření, ale vyzkoušet něco nového je důležité, zejména pokud jde o vaření . Pokud jde o přípravu rajčatové polévky, vyplatí se mít zásobu vývaru , může být i mražený, stejně jako rajčatový protlak, nejlépe domácí. Na druhou stranu skořice je sotva znatelná, ale je zásadní, pokud jde o zvýraznění chuti.
Jak připravit rajčatovou polévku?
Aby byla rajčatová polévka chutná , budeme potřebovat následující ingredience.
Přísady: – rajčatovou omáčku, která je vhodná pro přípravu rajčatové polévky:
Asi 1,5-2 litry vývaru,
400 ml domácího nebo asi 100 g v obchodě zakoupeného rajčatového protlaku,
1 šálek přírodního jogurtu,
1-2 špetky skořice,
sůl
pepř
petržel
Rajčatová polévka se skořicí
Nejprve ohřejte vývar. Poté přidejte rajčatové pyré. Vše společně promíchejte. Počkejte, až se pyré rozpustí a polévka začne vřít. Poté ji stáhněte z ohně.
Dochutíme solí, pepřem a samozřejmě naší speciální ingrediencí – skořicí. V poslední fázi přidejte jogurt, ale nejprve ho smíchejte s malým množstvím polévky a poté s celou polévkou.
Polévku můžeme podávat s rýží nebo nudlemi. Případně s rýží v kombinaci s prosem.