V Česku se jim spíše vyhýbáme, což je škoda. Jsou totiž nesmírně chutné a křehké. Hodí se k houbám a jsou velmi levné. Seznamte se s originálním receptem na večeři. Uvařte jazyky v houbové omáčce.
Proč je nejíme?
Ozárky už nejsou tak oblíbené jako před lety. Stejně jako jiné vnitřnosti jsou pro některé lidi nechutné. Bez ohledu na to jsme stále mnohem ochotnější jíst játra nebo dršťky . Je opravdu nutné bát se jazyků?
Někteří lidé se jazykům vyhýbají ze strachu z jejich vaření . Pokud nejsou správně uvařeny, může být křehké maso tvrdé a nepříjemné k jídlu. Recept na jazyky v houbové omáčce může pomoci prolomit toto kouzlo. Postup přípravy není složitý a v sametové houbové omáčce mají prostě úžasnou chuť!
Jak uvařit jazyk v houbové omáčce?
Ingredience:
Ingredience: 3 kusy vepřového jazyka
mrkev
2 hrsti sušených hub
sůl a pepř
majoránka
oregano
nové koření
sušený bobkový list
2 lžíce kukuřičné mouky
1 lžíce bramborové mouky
Před přípravou omáčky je třeba řádně připravit jazyky. Maso musíme omýt, spařit vodou a odstranit kůži. Poté je vložíme do hrnce s vodou, oloupanou mrkví, oregánovým pepřem a bobkovým listem. Vše vaříme asi hodinu.
Po této době jazyky vyjmeme, nakrájíme a vývar přecedíme. Trochu si nechte na později. Smíchejte s ním mouku. Zbytek vývaru přelijeme přes maso. Je čas na houby.
Takové jazyky jste ještě nikdy neměli.
Dalším krokem je rozemletí hub v hmoždíři. K jazykům přidejte předem uvařenou a na kostičky nakrájenou mrkev. Omáčku ochuťte oreganem a majoránkou a nakonec přidejte houby. To vše by se mělo přivést k varu a omáčku můžete začít zahušťovat.
Zbylý vývar smíchejte s kukuřičnou a pšeničnou moukou. Přidejte do omáčky a nakonec pokrm přiveďte k varu. Naše jazyky jsou připraveny.