Žádná vejce, žádný tuňák. Tyhle těstoviny jsou nejlepší a neobsahují majonézu.

by Šéfkuchař

 

Sendvičové pomazánky jsou skvělým řešením pro snídani. Hodí se zejména tehdy, když potřebujete nakrmit větší počet hostů. Jejich výroba ve velkém měřítku není o moc těžší než v malém – což znamená, že jsou naprosto snadné.

Snídaňové těstoviny

Paštika z vajec a ryb k snídani je skvělý způsob, jak obohatit jídelníček o ryby, a to cenově dostupným způsobem pro každého. Tyto výrobky bychom měli konzumovat co nejčastěji. Koneckonců obsahují nenasycené mastné kyseliny, které potřebujeme. Přitom ryby v našem jídelníčku často chybí.

Když si dáme rybí výrobek, zejména k snídani, často volíme tuňáka. Konzervované rybí výrobky jsou však často velmi nekvalitní . Místo toho si vezměme oblíbeného lososa, který se stejně jako mnoho uzených výrobků hodí k vejcím.

Těstoviny z uzeného lososa

Autoři doporučují použít majonézu. Uzený losos se hodí k jogurtu . Stojí za to vyzkoušet stejný recept i s teplým uzeným, který získá zcela jiný, ale také lahodný efekt.

Ingredience

5 vajec

250 g uzeného lososa

1 svazek kopru

1 svazek česneku

1 lžíce jogurtu

1 lžička hořčice

40 ml citronové šťávy

Sůl, pepř

Losos a vejce k snídani

Uvařte vejce natvrdo a oloupejte je . Prolisujte je do misky přes mlýnek na maso nebo je nasekejte najemno. Také lososa nakrájejte na malé kostičky.

Nakrájejte kopr a tenkou cibuli. Přísady zalijte citronovou šťávou a promíchejte . Přidáme jogurt smíchaný s hořčicí, suroviny spojíme, osolíme a opepříme. Těstoviny jsou připravené k snídani, ale můžete je dát na hodinu do lednice, aby se chutě propojily.

You may also like

Leave a Comment