Tyto croissanty jsou stokrát chutnější než croissanty z pekárny. Za tento recept mi ještě jednou poděkujete.

by Šéfkuchař

Sníte o domácích kávových croissantech, které jsou stejně dobré jako ty z pekárny? Ukázalo se, že mohou být ještě lepší. Stačí se naučit tento recept a připravit si sladkou svačinku, kterou si všichni zamilují. Vyzkoušejte tento postup a nebudete zklamaní.

Dokonalé croissanty jako dezert

Croissanty jsou jednou z těch sladkostí, které miluje každý. Obvykle si kupujeme hotové z cukrárny nebo pekárny, ale ukazuje se, že si je můžete vyrobit i doma. Ty v níže uvedeném receptu se ani chutí, ani kvalitou neliší od těch kupovaných, a dokonce je předčí.

Uvařit domácí croissanty lze nekomplikovaným způsobem. Stačí tomu věnovat trochu času a získáte pochoutku, která předčí vaše nejdivočejší očekávání. Jakmile moučník vyzkoušíte, členové vaší rodiny budou žasnout nad vaším cukrářským umem.

Croissanty z více ingrediencí

Velkou výhodou domácích croissantů je nejen jejich chuť, ale také to, že je lze vyrobit z několika levných surovin. Klíčovým produktem je bezesporu mouka a překvapivě také smetana. Díky této kombinaci budou croissanty křehké a budou se vám rozplývat v ústech. Kromě těchto dvou ingrediencí budete potřebovat také přísady z níže uvedeného seznamu. Podívejte se, co budete potřebovat, pak si produkty připravte a upečte z nich dokonalé croissanty.

Ingredients:

500 g + 200 g mouky

200 ml teplé smetany

200 ml teplé vody

2 lžíce cukru

11 g sušeného droždí

2 vejce

½ lžičky soli

máslo

Recept na croissant

Do mísy nalijte smetanu a vodu. Přidejte cukr a droždí. Všechny ingredience mícháme, dokud se suché přísady nerozpustí. Mísu se směsí přikryjeme a necháme 15-20 minut kynout na teplém místě.

Po této době přidáme jedno vejce a bílek z druhého vejce. Přidejte mouku, sůl a všechny ingredience promíchejte. Poté přidáme 200 g mouky a suroviny prohněteme v homogenní pružné těsto. Necháme je vykynout.

Těsto rozdělíme na menší kousky. Každý kousek rozválíme na tenkou placku a vnitřek potřeme měkkým, ale nerozpuštěným máslem. Placky položte na sebe a poté je srolujte do jedné velké placky. Rozdělte ji na trojúhelníky a zabalte do rohlíčků.

Položte je na plech vyložený pečicím papírem. Horní část každého croissantu potřete rozšlehaným žloutkem. Cukroví pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 25 minut. Po vychladnutí dezert podávejte s kávou.

You may also like

Leave a Comment