Polévka s mletým masem není jen mexická. Hodil by se špenát a několik dalších přísad.

by Šéfkuchař

V našich představách je polévka s mletým masem obvykle mexická. Jistě, je to skvělý recept, ale my máme lepší variantu. Naším návrhem je lahodná, jemná a hřejivá polévka, která bude v mrazivých dnech lepší než zahřívací hrnec. Budete potřebovat špenát, dva sýry a pár dalších věcí, které máte v kuchyni.

Polévka s mletým masem a špenátem je skvělým receptem na večeři, když nemáte energii a chcete si dát pověstný kopanec v rychlosti. Tato polévka nemá konkrétní název, protože recept vznikl v mé hlavě, ale chuť je důvodem, proč této polévce říkám „špenátová lahůdka“. Je opravdu snadná na přípravu, a pokud chcete změnit kouzlo svých večeří, tento recept z celého srdce doporučuji.

Polévka s mletým masem. Nejlepší pro zlepšení nálady

Složení:

  • Přibližně 500-600 g mletého masa (doporučuji mleté maso z krůtích stehen),
  • 500 g čerstvého špenátu,
  • 1 cibule,
  • 2-3 stroužky česneku,
  • plechovka bílých fazolí,
  • 1,5 litru éterového vývaru nebo silného bujónu,
  • 100 g taveného sýra s bylinkami,
  • lžíce sýra feta,
  • sůl, pepř, muškátový oříšek, oregano, špetka pálivé papriky,
  • máslo.

Polévka s mletým masem a špenátem – příprava:

  1. Připravte si hrnec a rozehřejte v něm lžíci másla. Poté přidejte nakrájenou cibuli a osmažte ji do průhledna.
  2. Když cibule zprůsvitní, přidáme mleté maso a smažíme, dokud se barva nezmění. Přidejte nadrobno nakrájený nebo prolisovaný česnek a špenát. Smažte, dokud špenát nezačne vadnout.
  3. Vše zalijte vývarem a snižte teplotu na minimum. Vařte 20 minut a přidejte fazole z konzervy (nemusíte je scedit, polévka zhoustne).
  4. Do vroucí polévky přidejte oba sýry a vařte, dokud se nerozpustí. Poté pokrm dochuťte kořením podle chuti a vařte dalších 5-7 minut. Můžete podávat s křupavou bagetou nebo se špenátem plněnými tortellini – ten z celého srdce doporučuji.

You may also like

Leave a Comment