Nekupujte si letenku. Uvařte si toto domácí burrito a připadejte si jako na dovolené v Mexiku.

by Šéfkuchař

Můžeme si dát dobré mexické jídlo jen na dovolené ? To ne!!! Dostatečně dobré a originálu blízké burrito si můžete bez problémů připravit i doma. Použijete červené fazole, mleté maso a koření. Bude to vynikající, slibujeme!

Kupte si tortillu a udělejte si domácí burrito. Budete nadšeni

Češi mají rádi mexickou kuchyni. No, je v ní všechno, co máme rádi. Výrazné chutě, směsi zálivek ( i polévky jsou výjimečně bohaté! ), pikantní koření. Není divu, že se stále častěji místo pizzy nebo české kuchyně rozhodujeme pro burritos, tacos, quesadillas nebo enchiladas. A mezi těmito slavnými mexickými pokrmy dominuje jeden výrobek: tortilla. A o ní stojí za to napsat ještě několik důležitých slov.

Přestože jsme velkými fanoušky tortill z kukuřičné mouky – tento druh je také mnohými považován za nejzdravější, tortilly z pšeničné mouky se běžně používají k vytvoření tradičního burrita . Kde je seženete? Nebojte se, máme 21. století; takový výrobek koupíte v každém větším obchodě s potravinami. Jakmile se tam dostanete, můžete se vydat na dlouho očekávanou kulinářskou cestu do země mariáše a krásných pláží Mexického zálivu. A samozřejmě burritos!

Domácí burritos, přesně jako ty mexické.

Složení: 

  • 500 g mletého masa,
  • 6 tortill z pšeničné mouky,
  • 1 plechovka kukuřice,
  • 1 plechovka červených fazolí,
  • 1 červená cibule,
  • 3 stroužky česneku,
  • 1 chilli paprička,
  • 200-250 ml rajčatové passaty
  • 2-3 lžíce pálivé paprikové pasty (můžete vynechat nebo přidat více chilli papriček),
  • bylinky: sušená bazalka, koriandr, oregano, tymián (pro mexickou kuchyni můžete použít hotové koření),
  • trochu sladké papriky,
  • sůl, pepř,
  • olej na smažení,
  • 200 g žlutého sýra nakrájeného na kostičky.

Nejlepší je tortilla z kukuřičné mouky.

Způsob přípravy:

  1. Vezměte do rukou chilli papričku, česnek a cibuli a nakrájejte je nadrobno. Tyto ingredience osmahneme na malém množství rozehřátého tuku. Poté přidáme mleté maso. Dochutíme solí, pepřem, sladkou paprikou a bylinkami.
  2. Po několika minutách smažení přidejte okapané fazole a kukuřici a po chvíli přidejte passatu a pepřovou pastu. Vše společně prohřívejte asi 10 minut.
  3. Nastrouhejte žlutý sýr a posypte jím každou tortillu. Přidejte osmaženou směs a srolujte do poměrně husté placky.
  4. Takto připravené burrito vyžaduje jeden dokončovací krok. Zabalenou placičku opečte z každé strany na grilovací pánvi. Nyní je vaše mexická hostina připravena. Dobrou chuť!

Leave a Comment