Obvykle vaříme plněné zelí s masem a rýží. Vyplatí se však změnit kulinářské návyky a připravit si jinou, ale neméně chutnou nádivku do plněného zelí. Rýži nahradíme nějakým oblíbeným produktem. Ten se s celým pokrmem dokonale spojí.
Nádivka do plněného zelí na různé způsoby
Plněné zelí je vynikající nápad na výživnou večeři. Oblíbený pokrm připravíme ze zelných listů a naplníme je masem a rýží . Všechny dobré věci však dříve či později skončí. Proto stojí za to znát recept na plněné zelí s trochu jinou nádivkou.
Rýži nahradíme nastrouhanými bramborami. V kombinaci s masem a kořením nádivka potěší i ty nejvybíravější jedlíky. Takové plněné zelí rychle zmizí z talíře a každý, kdo je ochutná, si řekne o další. Recept na plněné zelí s brambory a masem je uveden níže.
Jak uvařit plněné zelí s bramborovou a masovou nádivkou?
Ingredience: 1:
Potřebujete: 1 květákové zelí
300 g mletého vepřového masa
1 kg brambor
2 lžíce majoránky
2 stroužky česneku
1 velká cibule
sůl
pepř
nové koření
2 bobkové listy
černý pepř
Přípravu plněného zelí začneme omytím a oloupáním brambor. Nastrouháme je na jemném struhadle. Necháme chvíli stát a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Nastrouhané brambory smícháme s mletým masem. Do směsi přidáme prolisovaný česnek.
Přidáme osmaženou a vychladlou cibuli. Přidejte majoránku, sůl a pepř. Přísady důkladně promíchejte. Náplň položíme na spařené zelné listy. Strany položíme dovnitř a maso se zelím zabalíme do závitku. Plněné zelí vařte asi 60 minut v hrnci s oregánovým pepřem, bobkovým listem a černým pepřem .
Plněné zelí doporučujeme k zimní večeři.
Výborné je plněné zelí s brambory a masem. Jsou chutné a velmi výživné. Takto připravené plněné zelí je chutnou alternativou tradičního plněného zelí s rýží. Proto byste měli tento recept vyzkoušet i ve vaší kuchyni.
Tento lahodný pokrm je ideální pro zimní večeři. Zasytí vás, zahřeje a ohromí celou rodinu . Tato verze plněného zelí je velmi oblíbená a zmizí z talíře raz dva. Psali jsme, co pít, aby se vám lépe spalo .